Marienburg 2518

Status på efterforskningen

Dukken skal stadig undersøges nærmere.. Hvem hyrede stevedores guild – som hyrede Savros? Hvem hyrede Toumas til at holde bogen? Hvad står der på de papirer de har taget i Haakens hus?
Og ikke mindst… Hvor er Jaap? Hvor er den røde bog og hvad står der i den?

View
Introduktion
Hvad er der sket

Begyndelsen – et overfald.
En ung vagt, Gustaaf, redder en anden ung mand – Toumas Timmermanns, da denne berøves og kastes i en kanal. En mand ved navn Jaap van der Viel hjælper Gustaaf og tager sig efterfølgende af Toumas.

Mordene
En handelsmand og hans kone myrdes. De hed Phillip og Terese Haaken. Haaken familien var en relativ succesfuld købmand, der for mindre end et år siden anskaffede sig et hus ved havnefronten i Suiddock-distriktet.
Toumas Timmermanns (20 år) arresteres for mordet. Han pågribes med en daggert i hånden og indsmurt i ofrenes blod. Toumas Timmermanns er kartograf og har haft økonomiske problemer siden hans far døde og han måtte dreje nøglen til forretningen om.

Efterforskningen begynder
Gustaaf hører at den unge mand han reddede er anklaget for mord og beslutter at tage op at besøge ham. Med sig tager han to bekendte – Savros og Max, der begge har deres egne grunde til at ville tale med Toumas Timmermanns. Savros er blevet kontaktet af Karsten fra Stevedores Guild som gerne vil skaffe en rød bog som Phillip Haaken åbenbart besad. Max ved at familien Timmermanns var venner med hans forsvundne onkel Mac og de skylder derved Max lidt penge.

Ved deres besøg på Rijkers Island fortæller Toumas, at det var Jaap van der Viel, der lavede en fælde for ham og at han selv er uskyldig. Han forklarer, at han havde haft en Rød Bog som han havde passet på og så overleveret til Phillip Haaken. Toumas har fået en forsvarsadvokat, der hedder Hans-Peter Schiller – en mand der stammer fra Imperiet.
Gruppen tager kontakt til Morr-templet og snakker med præstinden Isabella Dubois, som bragte Haaken-parret til deres grav. Hun fortæller at der var lidt mystiske omstændigheder med det blod ofrene havde udgydt, idet der ikke var så mange blodpletter på mordstedet som hun ellers ser når der drejer sig om mord med klinger.

Hvem er Jaap? Hvor er Dirk?
Gustaaf, Savros og Max leder efter Jaap. De har en adresse på ham (Breuneel Allee) som de tager ned til. Her finder de et lille forladt hus. Savros finder et lille skjulested under nogle gulvbrædder, der gemmer en lille flaske med noget der ligner brunt vand. Jaap finder de ikke. Ved et besøg ved en urtekyndig (den omrejsende apoteker, Poul) finder de ud af at flasken indeholder en gift kendt som ’Sort Lotus’. Hvem er Jaap siden han får folk arresteret, myrder handelsmænd (?) og skjuler gift?

Gruppen forsøger samtidig at skaffe sig adgang til Haakens hus, for at undersøge mordstedet nærmere ved eget syn. Huset er efter mordet sat under administration af Købmandslauget, da der ikke er nogen klar arving til huset. På købmandslauget taler de med Augustus Liebmacht, der lover at skaffe en tilladelse til at undersøge huset.
En anden ledetråd er Dirk Gelderbloom (kaldet Dirk Guilderblut), som er den person der stod for overfaldet på Toumas. Gruppen begynder at lede efter Dirk, men de ved de skal være forsigtige, da Dirk har et meget farligt omdømme. De gør brug af de kontakter de har blandt Suiddocks bander og får også den omstrejfende Markus sat på sagen. Denne Markus lokaliserer efter nogle dage Dirk på kroen ’Pelicans Perch’. De forskellige medlemmer af efterforskningen begynder at overvåge kroen og Dirk.

Ved en af disse overvågninger ser Savros at Dirk og hans to hjælpere tæsker en mand i en gyde ved siden af beværtningen ’Det Gyldne Glas’. Efterfølgende tager Savros kontakt til offeret og udspørger ham. Han hedder Boris Winterswijk og er en falleret handelsmand. Han havde penge investeret i Haaken familiens virksomhed, men de døde og han skylder nu nogle penge til nogle brettonianske handelsmænd. Disse hedder Colé de Lupin og Martin le Beau. Det er dem der har betalt Dirk til at tvinge nogle værdier ud af Boris. Så vidt han ved, er de ikke færdige med ham og han frygter for sit liv, hvis han ikke kan skaffe pengene. Savros gør sig overvejelser om at hjælpe ham ud af byen.

Nye veje
Efter lidt yderligere overvågning bliver Savros utålmodig og tager direkte kontakt til Dirk Guilderbloom. Savros forsøger at overtale Dirk til at tage imod penge for at fortælle hvem der hyrede ham til at overfalde Toumas Timmermanns. Dirk er ikke særligt snakkesalig, men Savros lader tilbuddet stå åbent, hvis Dirk skulle ombestemme sig.
Gustaaf og Savros snakker efterfølgende om at tale med Toumas igen og fortælle hvordan det går med deres undersøgelser, måske kan hans advokat bruge resultaterne til noget. Men da de tager kontakt til fængslet får de at vide at Toumas er blevet indlagt på Schutters Island – Marienburgs Sanatorium.

Haakens Hus
Savros og Gustaaf tager til købmandslauget, hvor Augustus Liebmacht har en tilladelse klar. Augustus har ikke skaffet en nøgle – men der er tilladelse til at forcere indgang til huset.
Savros og Gustaaf tager ned til huset og bryder ind ad et vindue. De undersøger huset og finder de steder hvor Phillip og Terese Haaken blev fundet. De tager papirer fra kontoret og en lille statue.

Derudover finder Gustaaf en dukke under sengen i soveværelset, som han sætter fra sig igen. Lidt senere da de undersøger et baderum bliver de angrebet af dukken som har fået et bistert ansigtsudtryk. Dukken har taget en barberkniv og skader dem begge meget inden Savros får ramt dukken så hårdt at den ligger stille.
De undersøger dukken og finder et lille indtørret hjerte inde i dukken. De undersøger derefter kælderen og tager et par flasker cognac med derfra.

Puskha-what? Doll
Gustaaf mener umiddelbart at dukken er kislevitisk og de opsøger en trolddomskyndig på troldmandskollegiet i Tempelweijk. Her taler de med Marius Zeeport, der fortæller at dukken ikke er kislevitisk, men et mønstrene er sigøjnermønstre. Han er desuden meget bekymret og fortæller at det absolut ikke er nybegyndermagi at lave sådan en ’vogter-dukke’. Marius tager det lille hjerte og brænder det. Han mener at det er et hjerte fra et barn.

Savros tager efterfølgende ned og besøger en sigøjner spåkvinde ved navn Vazelina. Hun ved ikke noget om sådanne dukker, men hun tjener en ekstra skilling da Savros lader sig spå. Herefter beslutter Savros og Gustaaf at hvile ud et par dage, da de sår de har fået af den diabolske dukke ikke er begyndt at hele endnu. Imens taler de om hvilke veje deres efterforskning herefter kan tage.

Gruppen tager til en dukkemager som muligvis kan fortælle mere om dukken. Men Markus bliver overfaldet af en af Gerts kumpaner og da Savros løber efter ham løber han ind i et baghold som han bliver nødt til at flygte fra. Derefter tager Savros kontakt til Stevedores Guild og får kontakt til dværgen Klimt Westrock, som vil overtale Gert til at lade gruppen være.
Markus finder desuden ud af at Jaap sandsynligvis har forladt byen for længe siden og rejste i en sydlig retning.

Papirerne fra Haakens hus ser ud til at indeholde et stykke pergament med koder. En scholar fra universitetet går med til at undersøge papiret nærmere og lover at have nogle resultater om et par dage.

Djævlens til advokat
Gruppen opsøger i mellemtiden Hans-Peter Schiller og får en tilladelse til at tage ud og se til Toumas på Schutters Island. Under samtalen fortæller Hr. Schiller, at Det var Arkat Fooger, eller en af hans håndlangere, der gav Tuomas opgaven med at holde ’Den Røde Bog’. Under alle omstændigheder kommer selve opgaven fra en af ´de ti’.

View
Welcome
A blog
View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.